Hundens krop - Frivillig håndtering
Tirsdag d. 4. samt 11. december kl.17-19
Kurset afholdes indendøre 
Hjælp din hund så den synes, det er behageligt, at blive håndteret.
Tænk hvis du kunne slippe for alle bekymringerne, ikke blive frustreret og give op.

Det handler om tillid og samspil mellem hund og ejer. Træningen foregår i hundens tempo, uden hundens personlig rum/grænser bliver overtrådt. Der er ingen grund til at råbe eller bruge ”gode” råd, så som at tage fat i den for at fortælle den, den har gjort noget galt. At presse en hund er starten på en ond spiral. I stedet bør man stræbe efter at samarbejde med hunden. For at få et varigt resultat må man i gang med at træne sin hund. Træning tager tid. Væbn dig med tålmodighed.

Håndtering dækker over, at man vænner hunden til at blive berørt på hele kroppen. Dette sker også gradvis ved normal kontakt med hunden, men ved at sætte det mere i system, kan man arbejde specifikt med f.eks. Negleklip, tjekke tænder, øre, poter, pelspleje, general berøring m.m.
 

Allerede som hvalp er det en god idé at vænne hvalpen til at blive håndteret og pillet ved, på denne måde vil det ikke være så grænse overskridende for hvalpen, når den skal undersøges hos dyrlægen. Små problemer bliver hurtigt til store problemer.
 

Et besøg hos dyrlægen kan være udfordrende og stressende for både hund og ejer. Med træning kan besøget hos dyrlægen blive nemmere for både hund, ejer og dyrlægen. Det er altid ejers ansvar, at sørge for, at hunden lærer at blive håndteret.

På kurset vil man få redskaber til, at gøre således at håndtering af hunden bliver behagelig og positiv, for både hund og ejer. Det er en hjælp til ejeren, at hunden er tryg, når ejeren eller f.eks. dyrlægen håndterer den.
 

Da hunden skal have en god oplevelse, er det nødvendigt at medbringe en god portion godbidder. Godbidder skaber en positiv forbindelse mellem godbidder og det at blive håndteret og undersøgt.
 

Deltagere:             Kurset er for alle raske hunde,
                               uanset alder.

Sted:                      Gribskov Rottweilerklub
                               Ny Mårumvej 214
                               3230 Græsted

Varighed:               2 x 2 timer

Dato'er:                  Tirsdag d.4 + 11. december

Tidspunkt:              kl.17.00 - 19.00

Tildmeldings frist: Søndag d. 25. november 2018

Spørgsmål:            På mail til kenneldjurhuus@outlook.dk
                               eller tlf.: 29 43 63 79

Tilmelding:            Online tilmeldning HER
Klik her for at få dit eget GoMINIsite